Saturday, January 29, 2011

sieviete apustulis?

Rakstu grāmatu - Bībeles pētījumu, ceru, ka kaut kad vasarā vai vasaras beigās varētu arī izdot, lai gan tik ātri gluži uz priekšu neiet..



Bet šodien man ir iedvesma! Šodien rakstu nodaļu par to, ka Junia, kas minēta kopā ar Andronku Pāvila vēstūlē Romiešiem 16:7, ir bijusi sieviete, un kuras vārds, jau sākot ar 13.gadsimtu "veiksmīgi" ticis izmainīts uz vīrieša dzimti. Nu jā, tādi nu ir tie teologi.. nevarēja taču pieņemt, ka par apustuli bija sieviete..

Sunday, January 9, 2011

spogulīt, spogulīt, kam es līdzinos?

Jautājums nav par to, vai kristietis ir labāks par nekristieti, bet gan par Dieva mēru manī un Tevī.
 Cik daudz manī un tevī ir Kristus un Svētais Gars? Tas viss, par ko Kristus sāka sludināt Kalna sprediķī - svētīgi miera nesēji, svētīgi lēnprātīgie, svētīgi, kad jūs vajā, kad par jums runā sliktu manis dēļ...

Pacietība, lēnprātība, mīlestība, kas visu cer, visu panes, visu tic, nedomā ļaunu un Viss, kādēļ Kristus dzīvoja, mira un augšāmcēlās, kādēļ deva Savu Garu - lai mēs būtu līdzīgāki Viņam.

Ir teikts Korintiešu vēstulē, ka mēs, spoguļodamies Viņā, topam pārvērsti Viņa līdzībā.

Ja atspoguļojam viņa līdzību, mēs esam Viņa bērni, ja neatspoguļojam - mēs neesam. Tur nekāds paštaisīts parašūts nepalīdzēs (tiem, kam patīk Jēzu ar glābšanas parašūtu salīdzināt).

Kas ir sirds apgraizīšana?

Vienreiz biju dievkalpojumā, kas ilga 5 stundas. 2,5h dievkalpojuma bija oficiālā daļa un pēc tam - aizlūgšanas.
Vienā brīdī, uz beigām, manīju, ka tie, kas aizlūdza par cilvēku dzīves situācijām, dziedināšanu, par jaunajiem kristiešiem, par Dieva spēku un par daudzām brīnišķiģām lietām, tuvojās vīrietim, kurš bija iemaldījies baznīcā no ielas - bija atradies karā, šāvis cilvēkus, sirgst ar galvu, ir palicis viens, sācis dzert, apzagts, bez dzīvokļa un bez iespējas pat nomazgāties un paēst. Atbilde bija viena - jāaizlūdz, lai pieņem Jēzu savā sirdī. Pēc Āmen un "Lai Dievs svētī", delegācija draudzīgi virzījās prom aizlūgt par citiem, citējot brīnišķigos Dieva apsolījumus, kas ir rakstīti Bībelē.
Interesanti.. Jēkabs raksta - Parādi man savu ticību bez darbiem, un es tev parādīšu ticību no saviem darbiem. (Jek 2:18 )
Kā rīkotos Tu?
Kā rīkotos Jēzus?
Esam dabūjuši "LIKUMUS" uz akmens plāksnēm un tagad zinām, kas ir grēks un kas ir vēl lielāks grēks, un kas ir greizs un kas ir taisns.

Kāds ir Kristus darbs Tavā dzīvē?
Vai ienākt sirdī un iedot rokās akmens plāksnes ar likumiem?
Vai ienākt akmeņainā sirdī un rakstīt Savus likumus Tavā sirdī?
Vai esi kādreiz piedzīvojis to, uz ko Dievs aicina - apgraiziet savas sirdis, ne savas miesas!?

Mēs, kas saucam sevi par kristiešiem, brīžiem sagraizām viens otru, jo ļaut Jēzum uzvesties kā dzīves Kungam un apgraizīt mūsu sirdis, mums būtu pārāk sāpīgi.

Jēzu, palīdzi mums negraizīt Tavus paša bērnus pa labi un pa kreisi. Bieži gribam pateikt, ka esam veselie un citi ir tie slimie, kurus vajag ārstēt un kurus Tu sodīsi. Tu esi teicis, ka slimajiem vajag ārstu, nevis veselajiem.
Kad sakām, ka esam veseli, tad atraidām Tavu palīdzību, atraidām Tavu žēlastību un apcietinām savas sirdis.

Jēzu, Tu esi Labais Gans, kas atdod dzīvību par savām avīm.
Palīdzi mums mācīties no Tevis un kļūt līdzīgākiem Tev.

kāds ir Tavs Dievs?

Vai Tu esi kristietis?

Vai Tu sauc sevi par kristieti tādēļ, ka baidies no elles? Vai Tu mīli Dievu tāpēc, lai Viņš Tevi nepātagotu ellē?


Vai Tu un es - mēs - izvēlētos mīlēt Dievu, ja neko nezinātu par elles eksistenci? Respektīvi, vai Tu mīlētu Dievu tikai tāpēc, ka Viņš ir Dievs un Viņam reāli nepatīk, kad Viņa bērns taisa muļķības - grēko?



Kāda mīlestība un kāda sirds Dievam ir vajadzīga - baiļu un šausmu pārņemta, nedroša, dusmīga, neiecietīga, kas priecājas par citu nelaimi vai brīva, kas izvēlas mīlēt un sekot Viņam, nevis, kuru pātaga dzen?


Ja elles vispār nebūtu, vai Tu un es - mēs mīlētu Dievu dēļ tā, kas Viņš ir?


Vai mēs kalpotu Viņam dēļ tā, ka Viņš ir?, ka Viņš Kungs, kurš ir pielūgsmes cienīgs, apbrīnojams un vērts, lai mēs savas dzīves atdotu Viņam?

 Jeb mēs vergotu Viņam kā vergturim, kas ir nopircis mūs, lai mēs visu mūžu staigātu ar salauztu sirdi, smagu nastu, tumšu nākotni un bezcerīgu skatienu, liektu muguru un kurnētu par netaisno dzīvi?

Kāds ir Tavs Dievs? Drīzāk - Tavs Dievs ir ļīdzīgs Tev jeb Tu esi līdzīgs Viņam? Paskaties uz Jēzu, palasi, kā rīkojās Jēzus, ko viņš runāja un uzzināsi, kam līdzinās Tavs Dievs. Jēzus sacīja - "kas Mani ir redzējis, tas ir redzējis Tēvu".

kāds ir Dievs?

Kadu dienu pie Jezus atnaca rakstu macitajs (jurists) un provocedams vinjam jautaja - "Saki, ko darīt, lai iemantotu muzhigo dzivibu?" Jēzus viņam saka - "klau, Tu esi izglītots šajās lietās, Tev būtu jāzin."
 Un jurists atbildēja un sacīja: "Tev būs Dievu, savu Kungu, mīlēt no visas savas sirds, ar visu savu dvēseli, ar visu savu spēku un ar visu savu prātu un savu tuvāko kā sevi pašu."


Jēzus sacīja: "Tu pareizi esi atbildējis; dari to un tu dzīvosi."

Jurists jautaja, kas ir mans tuvakais?
Jezus stastija stastu - par to, ka kads cilveks devas no Jeruzalemes uz Jeriku un ceļā viņam uzklupa laupitaji, apzaga un pameta asiņot ceļa malā. Garām gāja mācītājs un slavēšanas vadītājs un cilvēks bija pārāk netīrs priekš tiem, lai kaut ko iesāktu. "Ai, iespējams, kārtējais dzērājs te guļ", un tie pasteidzās garām, lai neaptraipītu Savu svētulību. Kāds samarietis, savu ceļu iedams, tuvojās nelaimīgajam ceļiniekam un, viņu redzot, sirds tam iežēlojās. Un piegājis viņš pārsēja viņa vātis, ieliedams tajās eļļu un vīnu; pēc tam viņš to cēla uz savu lopu un to aizveda mājvietā un to apkopa.
 Bet otrā dienā, izņēmis divus denārijus, iedeva tos saimniekam, sacīdams: kop viņu, un, ja tu vēl ko izdosi, atpakaļ nākdams, es tev to atdošu.
"Kurš no šiem trim cilvēkiem tev šķiet tas tuvākais bijis tam, kas bija kritis laupītāju rokās?" Jēzus jautāja juristam.
Tas atbildēja: "Tas, kas viņam žēlsirdību parādīja." Tad Jēzus uz to sacīja: "Nu tad ej un dari tu arī tāpat." /Lūkas 10/


Kāds ir Dievs Jēzus sacītajā stāstā par žēlsirdīgo samarieti? Dievs ir nabaga piekautais, kas guļ ceļa malā un kuru svētie apiet ar līkumu, domādami, ka tas ir kārtējais dzērājs; Viņš ir cietumnieks, kas dabūjis nepelnītu, nesamērīgu sodu, slimais radinieks, kurš gaida vismaz kādu, kas viņu vēl atcerēsies apciemot, mazais bērns, kuram mūsu smaids ir vesela pasaule, bērns no nepilnas ģimenes, kuram mūsu apskāviens ir nepierasts, bet nomierinošs, vecā tantiņa tirgū, kas prasa naudu maizītei, vecais vīrs, kura acīs vērojama bezcerība. Tāds ir Dievs.



Jēzus teica - ko esat darījuši vienam no šiem, to esat darījuši Man.