Friday, March 25, 2011

Kam līdzinās Dievs?

Vai esi kādreiz domājis, kam līdzinās Dievs, kā Viņš izskatās un kur Viņu var sastapt?

 Dievs ir nabaga piekautais, kas guļ ceļa malā un kuru svētie apiet ar līkumu, domādami, ka tas ir kārtējais dzērājs; Viņš ir cietumnieks, kas dabūjis nepelnītu, nesamērīgu sodu, slimais radinieks, kurš gaida vismaz kādu, kas viņu vēl atcerēsies apciemot, mazais bērns, kuram mūsu smaids ir vesela pasaule, bērns no nepilnas ģimenes, kuram mūsu apskāviens ir nepierasts, bet nomierinošs, vecā tantiņa tirgū, kas prasa naudu maizītei, vecais vīrs, kura acīs vērojama bezcerība. Tāds ir Dievs.

Jēzus teica - ko esat darījuši vienam no šiem, to esat darījuši Man.

Monday, March 21, 2011

Trīsvienība

Esmu dzirdējusi cilvēkus diskutējam par to, ka Dievs atbalsta bērnu vardarbību, jo Pats ar savu Dēlu esot tik vardarbīgi izrēķinājies - kosmiskā vardarbība pret bērnu.

Piedāvāju D. Voterlenda pārdomas par Trīsvienību:

"Ja paceļas jautājumi par to, kā Tēvs varēja ļaut savam Dēlam mirt pie krusta, tas nozīmē, ka Trīsvienības doktrīna tiek uztverta deformēti. Drīzāk, Trīsvienības mācība Bībeles ietvaros mums atgādina, ka nāve ir Dieva nāve par mums, nevis kādas pakļautas dievības nāve vai kāda neveiksmīga cilvēka nāve, kas ticis ierauts vardarbīgajā dievišķajā projektā.


Bez Trīsvienības kristietība ātri nolaižas līdz vardarbīgajam barbarismam – kāpēc gan Dievs nevarēja pieņemt buļļa vai āža asinis? Kāpēc cilvēkam bija jāmirst? Ja pareizi izprotam Trīsvienības attiecības - viens Dievs trijās cieši saistītajās, neatraujamajās personās, tas ir Dievs Pats, kas upurējās mūsu dēļ, un nevis kāds zemāks aģents." /Daniel Waterland/