Wednesday, November 7, 2012

Kas ir evaņģēlijs?



Evaņģēlijs, pilnais evaņģēlijs, viss evaņģēlijs, Dieva valstības evaņģēlijs...

Kas tas ir un cik tas ir plašs un liels, un vai pietiek tikai ar 10 baušļiem, lai dzīvotu saskaņā ar evaņģēliju jeb vajag kaut ko vēl un pamatīgi?

Evaņģēlijs - evangelion - no grieķu valodas nozīmē - labas ziņas.

Labas ziņas visā Bībelē ir viena Persona - Jēzus Kristus!

Tāpēc evaņģēlijs ir ļoti vienkārša lieta - tās ir ziņas par Dieva mīlestību.

Kas cilvēkam būtu jāzin par evaņģēliju? Jēzus Kristus - Viņš ir Dieva mīlestības atklāsme.

Kas pieņem Dēlu, tam ir arī Tēvs un Svētais Gars. Kā tā var būt? Jo Jēzus, ar kuru Tu iepazīsties, ieaicina Tevi Savā trīsvienīgajā sadraudzībā. Svētais Gars nāk dzīvē līdz ar Jēzu un lūdz atļauju satīrīt mūsu dzīvi, domas, plānus un darbus. Tas saucas - svētdarīšana.

Priekš kam svētdarīšana? Lai mazāk kauna būtu šķīstītavā. : )) Tas, protams, atkarīgs no katra paša pārliecības par to, vai šķīstītava ir vai nav. BET - Raksti saka diezgan skaidri - bez svētuma neviens Dievu neredzēs.
Tas nenozīmē, ka tagad vajag iemācīties visus Bībeles pantus no galvas vai paļauties uz to, ka caur mantru vai nerimstošo rituālistisko  darbību pildīšanu mums pieliksies svētums. Svētais Gars dara savus uzkopšanas darbus labi, ja Tu un es viņam netraucējam un neliekam šķēršļus. Lai Viņš strādā Tavā un manā dzīvē!

Galvenais, kas jāatceras, ka evaņģēlijs nav mācība par to, kā kļūt bagātam, laimīgam, smaidīgam, veiksmīgam, ko pareizi ēst un ar ko aizliegts runāt, kā vajag ģērbties un kad vajag klusēt, kāpēc vajag kādam klanīties un kā audzināt bērnus.

Evaņģēlijs ir - Jēzus Kristus. Pāvils rakstīja korintiešiem, ka viņš pie viņiem nākdams, negribēja zināt neko, kā tikai Jēzu Kristu, un to pašu krustā sisto.
Jēzus Kristus ir pilnais evaņģēlijs. Jo - Ja Tu dabū Dēlu, pie Tevis nāk arī Tēvs un Svētais Gars, kas Tevi nepametīs nekad - ne priekos, ne bēdās. Dievs ir klāt pat vistumšākajā naktī un visdziļākajā raudu ielejā, Viņš stāv blakus - Emanuēls - Dievs ir ar mums.

Iedomājos, ka - mest krusta zīmi - ir apliecināt evaņģēliju savā dzīvē - Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā. Kādam no malas tas izskatās pēc rituāla, BET - kas vainas rituālam, kas pasvītro mūžīgo patiesību?

No comments:

Post a Comment