Sunday, January 9, 2011

kāds ir Dievs?

Kadu dienu pie Jezus atnaca rakstu macitajs (jurists) un provocedams vinjam jautaja - "Saki, ko darīt, lai iemantotu muzhigo dzivibu?" Jēzus viņam saka - "klau, Tu esi izglītots šajās lietās, Tev būtu jāzin."
 Un jurists atbildēja un sacīja: "Tev būs Dievu, savu Kungu, mīlēt no visas savas sirds, ar visu savu dvēseli, ar visu savu spēku un ar visu savu prātu un savu tuvāko kā sevi pašu."


Jēzus sacīja: "Tu pareizi esi atbildējis; dari to un tu dzīvosi."

Jurists jautaja, kas ir mans tuvakais?
Jezus stastija stastu - par to, ka kads cilveks devas no Jeruzalemes uz Jeriku un ceļā viņam uzklupa laupitaji, apzaga un pameta asiņot ceļa malā. Garām gāja mācītājs un slavēšanas vadītājs un cilvēks bija pārāk netīrs priekš tiem, lai kaut ko iesāktu. "Ai, iespējams, kārtējais dzērājs te guļ", un tie pasteidzās garām, lai neaptraipītu Savu svētulību. Kāds samarietis, savu ceļu iedams, tuvojās nelaimīgajam ceļiniekam un, viņu redzot, sirds tam iežēlojās. Un piegājis viņš pārsēja viņa vātis, ieliedams tajās eļļu un vīnu; pēc tam viņš to cēla uz savu lopu un to aizveda mājvietā un to apkopa.
 Bet otrā dienā, izņēmis divus denārijus, iedeva tos saimniekam, sacīdams: kop viņu, un, ja tu vēl ko izdosi, atpakaļ nākdams, es tev to atdošu.
"Kurš no šiem trim cilvēkiem tev šķiet tas tuvākais bijis tam, kas bija kritis laupītāju rokās?" Jēzus jautāja juristam.
Tas atbildēja: "Tas, kas viņam žēlsirdību parādīja." Tad Jēzus uz to sacīja: "Nu tad ej un dari tu arī tāpat." /Lūkas 10/


Kāds ir Dievs Jēzus sacītajā stāstā par žēlsirdīgo samarieti? Dievs ir nabaga piekautais, kas guļ ceļa malā un kuru svētie apiet ar līkumu, domādami, ka tas ir kārtējais dzērājs; Viņš ir cietumnieks, kas dabūjis nepelnītu, nesamērīgu sodu, slimais radinieks, kurš gaida vismaz kādu, kas viņu vēl atcerēsies apciemot, mazais bērns, kuram mūsu smaids ir vesela pasaule, bērns no nepilnas ģimenes, kuram mūsu apskāviens ir nepierasts, bet nomierinošs, vecā tantiņa tirgū, kas prasa naudu maizītei, vecais vīrs, kura acīs vērojama bezcerība. Tāds ir Dievs.



Jēzus teica - ko esat darījuši vienam no šiem, to esat darījuši Man.

No comments:

Post a Comment