Wednesday, October 26, 2011

Mūsdienu piemērs tam, kā pravieša Hozejas vārdi „Lo=Ammi” kļūst par „Ammi”

Indijas meitenes saņem sertifikātus ar savu jauno vārdu
Mūsdienu piemērs tam, kā pravieša Hozejas vārdi „Lo=Ammi” kļūst par „Ammi” („nav mana tauta” par „mana tauta”). Šis stāsts, ko stāsta  Chaya Babu , atklāj, neatlaidību un drosmi:

Mumbai, Indija - Simtiem indiešu meitenes, kuru vārdi nozīmē "nevēlama" hindu valodā, sestdien izvēlējās sev jaunus vārdus, lai sāktu dzīvot no jauna.
Centrālajā Indijas rajonā notika pārdēvēšanas ceremonija, kas, cerams, dos meitenēm jaunu pašcieņu un palīdzēs apkarot plaši izplatīto diskrimināciju dzimuma dēļ, kas sniedz Indijā sagrozītu dzimumu attiecību statistisku, ar daudz vairāk zēniem nekā meitenēm.
Meitenes - ģērbtas labākajos tērpos ar cepurītēm, pītām lentēm un izrotātiem matiem – stāvot rindā,  saņēma sertifikātus ar saviem jaunajiem vārdiem un nelielu ziedu pušķi no Satara rajona amatpersonām Maharashtra apgabalā.
Dodot vārdus kā "Nakusa" vai "Nakushi", kas nozīmē "nevēlama" hindu valodā, meitenes izvēlējās vārdu pašas, vai saucot sevi Bolivudas zvaigznes vārdā "Aishwarya" vai hindu dievietes Savitri vārdā, dažas vienkārši gribēja tradicionālus vārdu nosaukumus ar laimīgāku nozīmi, piemēram, "Vaishali" vai "pārtikusī, skaista un laba" ...
"Nakusa” ir ļoti negatīvs vārds, ciktāl sieviešu diskriminācija ir skarta, teica Satara rajona veselības aprūpes darbinieks Dr Bhagwan Pawar, kurš nāca klajā ar ideju par pārdēvēšanas ceremoniju.
Cita veida iniciatīvas, ko veic federālā un valsts valdība ik pāris gadus, ietver bezmaksas ēdināšanu un bezmaksas izglītību, lai mudinātu cilvēkus rūpēties par savām meitām, un pat naudas prēmijas ģimenēm ar meitenēm, kuras beidz vidusskolu.
Aktīvisti saka, ka vārdi "nevēlama", kas tiek plaši dotas meitenēm visā Indija, dod viņām sajūtu, ka viņas ir bezvērtīgas un [ģimenei] par apgrūtinājumu.
"Kad bērns par to domā, jūs zināt”- ‘Mana mamma, mans tētis, un visi mani radinieki un sabiedrība mani sauc par nevēlamu, viņa jutīsies ļoti slikti un nomākti’, sacīja Sudha Kankaria no organizācijas Glābiet meitenes. „Bet dodot šīm meitenēm jaunus vārdus, [tas] ir tikai sākums”, viņa teica. "Mums ir jārūpējas par meitenēm, viņu izglītību un pat finansiālu un sociālu nodrošinājumu, vai arī cikls atkārtosies."
 
http://www.patheos.com/community/jesuscreed/2011/10/25/no-name-to-name/#more-21699

No comments:

Post a Comment